USG Restart - Tijd voor jouw volgende stap

Probleemanalyse en advies arboarts

De arboarts maakt binnen zes weken een probleemanalyse. De bedrijfsarts stelt de beperkingen van uw zieke werknemer vast en adviseert over de mogelijkheden die uw werknemer nog wel heeft om te werken. Op basis van de probleemanalyse gaat u met uw werknemer in gesprek over zijn/haar re-integratie.

Aandachtspunten

  • Zorg dat u tijdig voor de probleemanalyse en het advies daarin de arboarts inschakelt. Dan heeft u voldoende tijd om tussen week zes en acht een Plan van aanpak samen met uw werknemer te schrijven. Iedere overschrijding van die acht weken zal het UWV als een zelf gekozen verlenging van de 104 weken WVP beschouwen.
  • U bent in de ogen van het UWV de regisseur en eindverantwoordelijke van het WVP-proces. Is de arbodienst te laat of sputtert uw werknemer tegen? U kan door het UWV daarvoor worden beboet. Over deze mogelijke loonsanctie verder in het proces meer.

Bijlagen

 
Voorkom loondoorbetaling 3e ziektejaar

Contact WVP-tracéLaat u tijdig adviseren over de arbeidsdeskundige zaken rondom een zieke medewerker. Zo bent u binnen no-time op de hoogte van Wet verbetering Poortwachter en de financiële voordelen die u hiermee bereikt. Bel met USG Restart via 0800-7378278 of vul het contactformulier in op deze website.

Probleemanalyse en advies arboarts

annuleren X

Inloggen

Inloggen Aanmelden Wachtwoord vergeten

Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.