USG Restart - Tijd voor jouw volgende stap

Re-integratie tweede spoor

Als interne herplaatsing van een zieke medewerker niet lukt dan komt een zogenaamd tweede spoor in beeld. Re-integratie van uw medewerker in een passende baan bij een andere werkgever. Bij re-integratie tweede spoor hanteren wij een andere aanpak dan gebruikelijk, namelijk door het driegesprek, Aan de slag! en de FIT-test aan te bieden:

1. Driegesprek

Re-integratietrajecten kunnen mislukken, omdat vooraf de verwachtingen van alle betrokkenen uiteen lopen. We starten met een driegesprek tussen u, uw medewerker en onze coach. We zetten uw medewerker intensief en resultaatgericht aan het werk met een verfrissende en onderscheidende methodiek. Door het driegesprek is voor alle betrokken partijen het doel van het traject duidelijk en wie daar welke inzet op pleegt.

2. Weer volop Aan de slag!

Aan de slag! is een compleet en doordacht re-integratieprogramma met stappen en instrumenten, waarmee we mensen succesvol weer aan het werk helpen. Het programma is beschikbaar voor medewerkers met alle opleidingsniveaus. In dit intensieve traject staan capaciteiten en vaardigheden van de deelnemers centraal. Belemmerende overtuigingen worden weggenomen en deelnemers weten zich direct, onderscheidend en succesvol bij werkgevers te presenteren.

3. FIT-test

FIT is een online loopbaaninstrument dat de arbeidsmogelijkheden van uw medewerker in beeld brengt. USG Restart zet FIT standaard in bij alle re-integratie tweede spoor-trajecten in Wet verbetering Poortwachter. Met FIT oriënteert uw medewerker zich zelfstandig op zijn persoonlijke beroeps- en arbeidsmogelijkheden. FIT heeft een begeleidersmodule voor onze coaches. Zo is directe feedback mogelijk en kan er gezamenlijk worden gekeken naar concrete mogelijkheden en alternatieven. In die situaties waarin al een FML (Functionele Mogelijkheden Lijst) beschikbaar is, vormt FIT voor uw medewerker en onze coach een goede aanvulling op de FML. 


ContactformulierVoorkom loondoorbetaling

Laat u tijdig adviseren over re-integratie tweede spoor rondom een zieke medewerker. Bel met USG Restart via 0800-7378278 of vul het contactformulier in op deze website.

annuleren X

Inloggen

Inloggen Aanmelden Wachtwoord vergeten

Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.