USG Restart - Tijd voor jouw volgende stap

Opstellen plan van aanpak

Aan de hand van de probleemanalyse en het advies van de arboarts maken werkgever en werknemer samen het plan van aanpak. Alle acties die daaruit voortvloeien worden door beiden onderschreven.

Aandachtspunten

  • Wanneer er nog geen belastbaarheid is die in werk kan worden omgezet, dan zal het plan van aanpak daar slechts melding van maken. 
  • Zowel de werkgever als de werknemer ondertekenen de eventuele (verdere) stappen die de re-integratie bevorderen in het Formulier plan van aanpak;
  • Er is dus een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het starten en welslagen van de re-integratie. 
  • Als een werkvoorziening een oplossing kan betekenen om uw werknemer in het eigen (aangepaste) of ander passend werk aan het werk te houden, is het mogelijk een dergelijke voorziening bij het UWV aan te vragen door middel van het Formulier aanvraag werkvoorzieningen;
  • Mocht begeleiding op de werkvloer door de arboarts als mogelijke oplossing voor herstel en behoud van het (eigen) werk worden gezien, dan kan het UWV hiervoor worden benaderd met het Formulier aanvraag jobcoach. De jobcoach van USG Restart kan u daarbij van dienst zijn. 

Bijlagen


 

Voorkom loondoorbetaling 3e ziektejaar

Contact WVP-tracéLaat u tijdig adviseren over de arbeidsdeskundige zaken rondom een zieke medewerker. Zo bent u binnen no-time op de hoogte van Wet verbetering Poortwachter en de financiële voordelen die u hiermee bereikt. Bel met USG Restart via 0800-7378278 of vul het contactformulier in op deze website.

Opstellen plan van aanpak

annuleren X

Inloggen

Inloggen Aanmelden Wachtwoord vergeten

Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.