USG Restart - Tijd voor jouw volgende stap

Ontslag in werking zetten

Als er geen wijzigingen in de belastbaarheid worden verwacht, die een mogelijke terugkeer bij de eigen werkgever in passend of aangepast eigen werk binnen zes maanden na Einde Wachttijd geeft, dan kan met toestemming van UWV de arbeidsovereenkomst worden verbroken.

Indien UWV (de verzekeringsarts) heeft geconcludeerd dat er binnen zes maanden herstel voor het eigen werk is te verwachten, dan zal het ontslag geen doorgang kunnen vinden. Veelal wordt dan een tijdelijke WGA-uitkering tot aan de herbeoordeling gegeven. De arbeidsovereenkomst loopt dan zonder salarisbetaling door, of een collectieve verzekering geeft nog een aanvulling op de WGA-uitkering.

In derde ziektejaar ook recht op volledige salaris?

Bij loonsanctie (3e ziektejaar) betaalt u 70% van het salaris, of zoveel als de cao aangeeft. U krijgt een loonsanctie van UWV opgelegd als uw onderneming niet aan de re-integratieverplichtingen voldoet. Staan er in de cao of arbeidsovereenkomst geen afspraken over de hoogte van de loonsanctie, dan moet u 70% van het loon doorbetalen. 

Bijlagen

Voorkom loondoorbetaling 3e ziektejaar 

Contact WVP-tracéLaat u tijdig adviseren over de arbeidsdeskundige zaken rondom een zieke medewerker. Zo bent u binnen no-time op de hoogte van Wet verbetering Poortwachter en de financiële voordelen die u hiermee bereikt. Bel met USG Restart via 0800-7378278 of vul het contactformulier in op deze website.

annuleren X

Inloggen

Inloggen Aanmelden Wachtwoord vergeten

Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.