USG Restart - Tijd voor jouw volgende stap

Nieuws

dinsdag, 03 mei 2016

Opschorten en stopzetten van het loon

Een zieke werknemer heeft in beginsel recht op doorbetaling van (ten minste 70% van) zijn loon voor een periode van maximaal twee jaar. Hij moet hierbij wel de verzuimvoorschriften en re-integratie-inspanningen nakomen. Gebeurt dit niet, dan heeft de werkgever verschillende sanctiemogelijkheden.
Meer informatie

dinsdag, 03 mei 2016

Zieke werknemer kost bedrijf meer dan gedacht

Een langdurig zieke werknemer kost meer dan werkgevers verwachten. Werkgevers schatten de kosten van een zieke werknemer gemiddeld op €143, - per dag. In werkelijkheid kost een zieke werknemer gemiddeld €230, - per dag.
Meer informatie

dinsdag, 03 mei 2016

Besteed aandacht aan frequent kortdurend verzuim.

Een tijdje gelden verschenen er berichten in de media over niet-medische oorzaken van verzuim. Redenen hiervoor kunnen liggen in relatieproblemen, uitputtende mantelzorgtaken of conflicten op de werkvloer. Of het verzuim nu een medische reden heeft of niet, het is belangrijk om er aandacht aan te besteden.
Meer informatie

dinsdag, 12 april 2016

Ziektedagen verrekenen met vakantiedagen

U heeft te maken met een zieke werknemer. De werknemer heeft nog veel vakantiedagen openstaan. U wilt de ziektedagen gaan verrekenen met de openstaande vakantiedagen. Is dit mogelijk?
Meer informatie
annuleren X

Inloggen

Inloggen Aanmelden Wachtwoord vergeten

Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.