USG Restart - Tijd voor jouw volgende stap

Nieuws

dinsdag, 30 augustus 2016

Mag de werkgever (on)bewust een verkeerde opzegtermijn hanteren om de transitievergoeding te omzeilen?

Bij een ontslag van een werknemer met een dienstverband van twee jaar of langer is de wettelijke transitievergoeding verschuldigd. In een eerdere blog schreef ik al over trucjes die werkgevers toepassen om onder de transitievergoeding uit te komen. In een recente uitspraak van de Kantonrechter Breda probeerde de werkgever een nieuw trucje.
Meer informatie

dinsdag, 16 augustus 2016

Uitgelicht: de aanzegplicht

Sinds 1 januari 2015 bent u verplicht om de werknemer te informeren of de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd wel of niet wordt voortgezet. Hoe zat het ook alweer met de aanzegplicht en wat blijkt er inmiddels uit de jurisprudentie?
Meer informatie

dinsdag, 16 augustus 2016

Wie verlaat de organisatie bij herplaatsing?

Voordat ontslag mogelijk is, moet de werkgever proberen om de werknemer te herplaatsen. In de Ontslagregeling is verduidelijkt welke arbeidsplaatsen bij die herplaatsing moeten worden betrokken. De Ontslagregeling bevat nadere regels voor ontslag. Per 1 juli 2016 zijn in de regeling voorschriften voor de herplaatsingseis gespecificeerd. Deze eis houdt in dat de werkgever voor ontslag (tools) niet alleen een redelijke ontslaggrond nodig heeft, maar ook moet onderzoeken of er voor de werknemer een andere passende functie beschikbaar is.
Meer informatie
annuleren X

Inloggen

Inloggen Aanmelden Wachtwoord vergeten

Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.