USG Restart - Tijd voor jouw volgende stap

dinsdag, 03 mei 2016

Terug naar overzicht

Mag u een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd tussentijds opzeggen?

Mag u een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd tussentijds opzeggen?


Uw medewerker heeft een jaarcontract en wil voor de einddatum weg bij uw bedrijf. Of u wilt niet verder met uw medewerker. Kan dat? En waar moet u aan denken? 


Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd kan tussentijds opgezegd worden als u dit schriftelijk overeengekomen bent in de arbeidsovereenkomst. In de huidige KHN model-arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd is een tussentijdse opzegmogelijkheid opgenomen. U bent niet verplicht om deze mogelijkheid op te nemen. Kijk dus altijd eerst na of er een tussentijdse opzegmogelijkheid in het contract staat.

Tussentijds opzegbeding opgenomen
Indien in een contract voor bepaalde tijd een tussentijds opzegbeding is opgenomen, kunnen beide partijen voor de einddatum opzeggen. Voor opzegging door een medewerker geldt een opzegtermijn van een kalendermaand.

Voor u, als werkgever, geldt dat u alleen kunt opzeggen met instemming van de medewerker middels wederzijds goedvinden of u moet eerst toestemming vragen aan de kantonrechter of het UWV. U moet dan eerst het dossier laten toetsen door de kantonrechter of UWV in een juridische procedure. Na goedkeuring van het UWV kunt u met inachtneming van de opzegtermijn het contract (tussentijds) beëindigen. Doorloopt u de procedure via de kantonrechter, dan zal de kantonrechter bepalen wanneer de overeenkomst wordt ontbonden. De vraag is of de kosten en moeite opwegen tegen het uitzitten van het contract.

bron: Koninklijke Horeca Nederland

annuleren X

Inloggen

Inloggen Aanmelden Wachtwoord vergeten

Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.