USG Restart - Tijd voor jouw volgende stap

dinsdag, 03 mei 2016

Terug naar overzicht

Zieke werknemer kost bedrijf meer dan gedacht

Zieke werknemer kost bedrijf meer dan gedacht


Een langdurig zieke werknemer kost meer dan werkgevers verwachten. Werkgevers schatten de kosten van een zieke werknemer gemiddeld op €143, - per dag. In werkelijkheid kost een zieke werknemer gemiddeld €230, - per dag.

Dat blijkt uit onderzoek van Baken Adviesgroep in opdracht van Delta Lloyd. In totaal werden 361 respondenten ondervraagd, bestaande uit directeuren, eigenaren en HR- en Finance managers.

Ziektekosten

Van de ondervraagde bedrijven had 29% het afgelopen jaar te maken met ziekteverzuim langer dan 4 weken. De ondervraagde medewerkers schatten in dat een zieke werknemer gemiddeld € 143,- per dag kost. Volgens berekeningen van TNO kost het doorbetalen van het loon van een zieke werknemer gemiddeld €230,- per dag. Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van de ondervraagden de kosten van een zieke werknemer dus fors lager in schat. Bijna 1 op de 5 bedrijven schat de kosten op slechts € 50,- per dag.

Ondersteuning

De ondervraagden geven aan graag extra ondersteuning van derde partijen te krijgen bij de uitvoering van hun verzuimbeleid. Die ondersteuning is vooral gewenst bij het verhalen van schade als de oorzaak van het ziekteverzuim door een derde is veroorzaakt, het bezwaar maken bij het UWV tegen een onterechte WIA beschikking die aan hen wordt doorbelast en het aanvragen bij het UWV van een WIA herbe­oordeling bij een wijziging in de persoonlijke situatie van de werknemer.

Bron: P&O actueel

annuleren X

Inloggen

Inloggen Aanmelden Wachtwoord vergeten

Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.