USG Restart - Tijd voor jouw volgende stap

Aanvraag vervroegde WIA-beoordeling (laatste kans)

Zoals al eerder is aangegeven behoort een vervroegde WIA beoordeling tot de mogelijkheden. De periode waartussen is na de 13e week ziekte en vóór de 68e week. De vervroegde aanvraag, of wel het verzoek om een verkorte wachttijd moet binnen deze periode worden gedaan en uiteraard met ondersteuning van de arboarts.

Note: Het komt voor dat er weliswaar medische belastbaarheid wordt vastgesteld, maar dat deze zo minimaal is en er geen uitzicht op verbetering wordt verwacht dan kan op ‘arbeidskundige grond’ de vervroegde WIA aanvraag in een volledige arbeidsongeschiktheidsuitkering resulteren. M.a.w. zal door de beperkte belastbaarheid geen theoretische functie daarbij gezocht kunnen worden, of wel in het jargon ‘er zijn geen theoretisch functies te duiden’.

Er zijn dus feitelijk twee mogelijkheden:

  1. Of men is medisch niet in staat tot enige vorm van werk op basis van de standaard Geen Benutbare Mogelijkheden en die situatie is blijvend en onomkeerbaar. Dan neemt de verzekeringsarts de beslissing tot versnelde IVA (net als bij reguliere Einde Wachttijd beoordelingen) De standaard GBM houdt kort door de bocht in dat men opgenomen is, wat de Algemene Dagelijkse Levensbehoeften (ADL) betreft geheel afhankelijk is, bedlegerig is,of dat men psychisch zo slecht is dat communicatie amper mogelijk is.
  2. Is deze standaard GBM niet van toepassing dan stelt de Arboarts een Functionele Mogelijkheden Lijst op (FML) Met deze FML kijkt de UWV Arbeidsdeskundige of er nog ten minste 20% theoretische verdiencapaciteit is. Wanneer dat niet het geval is dan krijgt men in combinatie met de uitspraak van de Verzekeringsarts over de duurzaamheid, ook een vervroegde IVA.

Bijlagen


Voorkom loondoorbetaling 3e ziektejaar

Contact WVP-traceLaat u tijdig adviseren over de arbeidsdeskundige zaken rondom een zieke medewerker. Zo bent u binnen no-time op de hoogte van Wet verbetering Poortwachter en de financiële voordelen die u hiermee bereikt. Bel met USG Restart via 0800-7378278 of vul het contactformulier in op deze website.

Aanvraag vervroegde WIA-beoordeling (laatste kans)

annuleren X

Inloggen

Inloggen Aanmelden Wachtwoord vergeten

Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.