USG Restart - Tijd voor jouw volgende stap

Re-integratie eerste spoor: FIT-test

Heeft uw medewerker last van zijn rug? Kan hij zich slechts korte tijd concentreren? Of is hij wellicht herstellende van een burn-out? Dan kunnen we spreken van een fysieke of psychische beperking. Toch zijn er vaak nog voldoende beroeps- en arbeidsmogelijkheden. Maar hoe kom je daar achter? FIT is een online instrument dat de arbeidsmogelijkheden van uw medewerker in kaart brengt.

Belastbaarheid

Het online instrument FIT peilt vier soorten belastbaarheid:

 1. Persoonlijke belastbaarheid
 2. Sociale belastbaarheid
 3. Lichamelijke belastbaarheid
 4. Werkomstandigheden

Met FIT oriënteert uw medewerker zich zelfstandig op zijn persoonlijke beroeps- en arbeidsmogelijkheden. Uw medewerker ziet welke eisen gesteld worden aan het uitoefenen van een bepaald beroep. Hij krijgt daarmee een goed beeld van de beroepen die gezien zijn beperkingen en mogelijkheden geschikt voor hem zijn.

Begeleidersmodule

FIT heeft een begeleidersmodule, waarmee onze coach kan volgen welke antwoorden uw medewerker in het FIT systeem geeft en de gevolgen hiervan voor de arbeidsmogelijkheden. Hierdoor is de coach in staat direct feedback te geven en zo gezamenlijk met uw medewerker te komen tot overzicht van concrete mogelijkheden en alternatieven. In die situaties waarin al een FML (Functionele Mogelijkheden Lijst) beschikbaar is, vormt FIT voor uw medewerker en onze coach een goede aanvulling op de FML.

Wat maakt FIT uniek?

 • Kandidaten werken zelfstandig aan hun eigen loopbaan; 
 • Geschikt voor elk niveau door eenvoudig taalgebruik; 
 • Geeft inzicht in de arbeidsmogelijkheden; 
 • Leidt rechtstreeks naar een beroepenlijst; 
 • Uitgebreide begeleidersmodule; 
 • Korte vragenlijst;
 • Het is volledig online.

FIT is het enige online loopbaaninstrument dat de arbeidsmogelijkheden van mensen met een beperking in beeld brengt. FIT is ontwikkeld in samenwerking met TNO Arbeid.

Wanneer FIT in te zetten?

USG Restart zet FIT standaard in bij alle re-integratie tweede spoor-trajecten in Wet verbetering Poortwachter, maar ook in het eerste spoor is FIT al inzetbaar om meer inzicht te krijgen in welke concrete alternatieven uw medewerker intern heeft.


Neem contact op met USG RestartMeer weten?

Wilt u meer informatie over de inzet van FIT? Bel met USG Restart via 0800-RESTART (0800-7378278) of vul het contactformulier in op deze website.

annuleren X

Inloggen

Inloggen Aanmelden Wachtwoord vergeten

Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.